achtergrond
Logo Werkplaats17

Wie is Carolien van der Weijden? 

Carolien van der WeijdenNa de studie Communicatiewetenschappen aan de UvA ben ik ruim 20 jaar werkzaam geweest in de Audiovisuele branche als producer, p&o-coördinator, planner en financieel projectbegeleider. Bij Teachers in Media heb ik met een aantal collega's LesTV opgezet. Deze digitale portal kan worden ingezet door leraren van het voortgezet onderwijs om hun lessen visueel te ondersteunen. Hiervoor hebben we alle bestaande lesmethoden geanalyseerd ten behoeve van het produceren van video's voor de belangrijkste onderwerpen.

Op hetzelfde moment maakte mijn zoon de stap van basisschool naar middelbare school. Ik merkte al snel dat er véél van de leerlingen werd verwacht op het gebied van planning en leerstrategieën. Opeens kreeg mijn zoon dagelijks te maken met een overvolle agenda met huiswerk in combinatie met andere activiteiten, zoals sport. Ik heb hem geholpen met het maken van een weekplanning en het 'leren leren'. Doordat dat zó goed werkte, kreeg ik steeds meer de vraag uit mijn omgeving of ik andere kinderen hiermee ook wilde helpen. Zo is Werkplaats17 ontstaan en in september 2012 opgericht. Ik ben er van overtuigd dat als een leerling in een vroeg stadium leert plannen en organiseren, hij/zij in staat is daarna grotendeels zelfstandig verder te gaan! Het werken met de leerlingen geeft enorm veel energie. Geen dag is hetzelfde, want ik stap van Pythagoras, de zwaartekracht berekening, de 10 tijdvakken van geschiedenis, redekundig ontleden via Duitse naamvallen naar 'être & avoir. Dit alles in één middag!
De grootste voldoening is dat door deze persoonlijke, individuele aanpak de leerlingen stap-voor-stap een zelfstandige manier van werken aanleren die leidt tot betere schoolresultaten.